alain devis home-pagina Home

Mijn sportleven

In mijn leven heb ik heel wat aan sport gedaan.
Ten tijde van mijn schoolperiode heb ik van allerlei sporten kunnen proeven.
Zo zat ik in de voetbalploeg van de school waar ik, al zeg ik het zelf, niet onaardig uit de voeten kon als doelwachter.
Verder deed ik in die periode ook aan veldlopen waar ik steeds tussen de eerste twintig over de eindmeet kwam.
Na deze periode werd dit wat minder : uitgaan, roken en vrouwen h, begrijp je.
Toen ik mijn handicap kreeg werden er nieuwe sporttakken aangeboden,
zo begon ik met torbal, een balspel voor blinden, waar een bal gevuld met belletjes naar de overzijde moest gesmeten worden en trachten een doelpunt te maken.
Ook heb ik geproefd van atletiek voor blinden en heb ik deelgenomen aan het Belgisch kampioenschap te Gent, maar dat was niet vet.
Ik heb daar aan alle atletiek-onderdelen deelgenomen, behalve aan lange afstandlopen en verspringen.
De tofste ervaring was wielrennen in competitie voor blinden,
met de tandem scheuren in een echt peleton over de weg.
Samen met mijn piloot Willy De Keizer was het bijna zover in 1988 werden we bijna belgisch kampioen in Glain, tot op 3 rondes van het einde hadden we 2.30 minuten voorsprong op het achtervolgend peleton, maar toen sloeg de pech toe : onze achterrem brak af en onze droom was voorbij, wij moesten onze snelheid aanpassen want met enkel een voorrem kan je niet zo goed remmen in de bochten.
We werden dus 3de. Hiermee ben ik gestopt uit noodzaak omdat de tandem stuk was en wij geen sponsor vonden om een nieuwe te kopen.
Ondertussen staat er een volledige nieuwe professionele tandem; van de soort mountainbike. Het probleem is nu een piloot vinden die de tijd heeft mee te trainen en als we die gevonden hebben, kunnen misschien terug keren in het peleton.
Toch heb ik enkele jaren terug,in 2006, nog even terug in het peleton geweest.
samen met mijn fietmaatje van dat ogenblik, Sabrina, hebben we nog even geproefd van het wielerpeleton, we reden toen in de uitrusting van fidea.
een echt schot in de roos is het echter niet geworden we konden enkel in Blankenberge de titel vlaams kampioen mixteams worden zonder veel tegenstand.
uit die periode hielden we wel een dvd opname over met de titel sporten in het donker waar u hieronder de link van vind.
het sporten is nu wel heel ver weg dus we zouden er iets moeten aan doen.

tandemrace

backLaatste update: