Studie en beroep

Hierover valt niet veel te vertellen, ik heb de kleuterklassen doorlopen zoals iedereen zeker. Dit was in het schooltje aan de Battelsesteenweg te Mechelen en in de school aan de nieuwe begaarde straat. Toen kwam de grote school zoals we zeggen de eerste 2 leerjaren werdt ik door mijn moeder op het kolege gezet aan de olivetevest maar dat was zeker en vast geen sukses, ik wou immers geen pastoor worden, maar de volgende vier studiejaren ging ik naar het gemeenteschooltje van het Klein Begijnhof te Mechelen waar ik mijn lager onderwijs afsloot met vrucht. Toen op zoek naar een school voor mijn midelbare studie’s, hier deed mijn moeder weer een fout ze had mij ingeschreven in het tsm aan de Melaan, maar daar bracht ik er niets van terecht, daaar zal ik wel aan de oorzaak van liggen. Toen maar gezocht naar een beroepsschool waar ik voor de richting automekaniek koos en op mijn 16de was ik het moe en ben toen maar gaan werken. Toen begong mijn beroepsleven, het begong als ovennist,in een keramiekfabriek waar casspos worden gemaakt, ik moest daar de afgewerkte produkte die uit een oven kwamen van de wagonnetjes afhalen en op karretjes laden die zo naar het magazijn gingen voor verpakking. Dit heb ik 1 jaar volgehouden en ben toen in het zelfde bedrijf naar het magazijn gegaan waar ik met de clark de vrachtwagens moest laden. Dit heb ik ongeveer 1 jaar gedaan maar toen kwam er een reoganisatie aan en de jonste werkmensen moesten verdwijnen dus ik ook. We hadden dit voelen aankomen en had ondertussen reeds ingeschreven bij het belgisch leger als vrijwilliger, boeffer wou ik wel worden, en voor rijkswachter. Toen kwamen bij de keuring reeds de oogproblemen aan het licht, zo merkte ze op dat ik kleurenblind was en ook iets anders maar dat weet ik dus niet meer, dus afgekeurd en deze schone karieire kon ik ook vergeten. Dus op zoek naar iets anders en ik kreeg de mogelijkheid om in een brouwerij te starten mar dat duurde ook maar 3 dagen, niet omdat ik niet kon drinken maar omdat ik in de kelder de ketels moest kuizen, je moest met een looplamp in een ketel krijpen en die dan met water schoon maken, het probleem daar was dat ik door mijn nachtblindheid op de tast moest werken bijvoorbeeld de stekkerv van de lamp in het stopkontakt steken maar zat geregeld met mijn stekker aan de aansluiting van de darm voor water en ze hadden dat gezien. Dus ik kon weer op zoek naar anderwerk dit had ik vlug gevonden bij een fabriek waar ze verwarmingsketels inmekaar staken ik stond daar aan een plaatpers, eigelijk gevaarlijk met mijn zicht maar het lukte het machine werkte toch niet als je handen in de wegstonden, maar toen ik op medise kontrole moest viel ik natuurlijk door de mand, ik mocht mijn proefperiode nog uitdoen met wat puntlaswerk maar toen dit gedaan was was het over en kon ik bij de medisedienst van de rva komen en werd ik afgekeurd en werdt ik op ziekekas gesteld.

Een dorp in Oostenrijk
Scroll naar boven